Kopen

Huren

Stukje berg te koop in Nederland !

Door Coert van den Brink (Makelaar B2 Makelaars)

Te koop: een klein stukje van de Nederlandse berg  

 “Waarom bouwen we niet een berg in Nederland?”, vroeg Thijs Zonneveld, wielrenner en columnist, zich afgelopen juli af in dagblad De Pers. “Dan kunnen we fietsen, skiën en bergbeklimmen om de hoek.” Deze grap ontwikkelde zich echter tot een serieus idee. Architecten en ingenieurs begonnen mee te denken en de eerste plannen liggen nu op tafel.

USG Innotiv is momenteel hoofdsponsor. Philips, Tata Steel, Rabobank, TomTom e.a. zijn betrokken geweest bij de brainstormfase.

Het meest vergevorderde plan is het concept Bergen in Zee van de ingenieurs van adviesbureau DHV. Als het aan hen ligt wordt de berg een gelaagd en deels hol bouwwerk in de Noordzee, 10 kilometer uit de kust van Noord-Holland. Een kegelvormige bult, bestaande uit zand en afval, met een hoogte van 2 kilometer en diameter van 12 kilometer.

De stichting Haalbaarheidsonderzoek ‘Die Berg komt er’, verkoopt sinds kort certificaten voor €50,- per stuk om verder onderzoek te financieren. Als de berg er echt komt dan wordt het certificaat omgezet in een aandeel met 25% bonus. 5% van de certificaten zou al verkocht zijn! 16 december a.s. wordt door de stichting een persconferentie geven waar nadere details over de uitgewerkte plannen worden gegeven.

Voor meer informatie zie: http://www.diebergkomter.nl/

Reacties

Reageer

Uw naam?

E-mail