Kopen

Huren

Een aankoopmakelaar in Haarlem heeft toegevoegde waarde.

Door Apollo Admin (Makelaar B2 Makelaars)

De zoektocht naar een nieuwe woning is zelden een eenvoudige: bij een dergelijke aankoop komt heel wat kijken. In de overvloed aan belangrijke factoren is het belangrijk om een goed zicht te blijven houden op het hele proces. Dit is precies waarom een aankoopmakelaar in Haarlem zo belangrijk is: om die zoektocht zowel leuk te maken, als één die u een goed resultaat oplevert. Waarom biedt een dergelijke makelaar precies meerwaarde? Een overzicht:

1. Inzicht in de markt

Inzicht krijgen in een markt is van groot belang om een weloverwogen aankoop (of verkoop van je huis) te kunnen doen waar u later geen spijt van krijgt. Zeker als het gaat om een grote investering zoals een huis, kan het belang van een professionele hand niet onderschat worden! De aankoopmakelaar beschikt over alle kennis en inzicht om precies te weten welke mogelijkheden er zijn binnen een bepaald budget, in een bepaalde regio, enzovoort. En daar zicht op hebben is natuurlijk belangrijk als u geen miskoop wilt doen!

2. Een aankoopmakelaar onderhandelt

Onderhandelen is één van de belangrijkste factoren bij het aankopen van een huis. En wie kan dat beter dan een professional? Een aankoopmakelaar besteedt bij het onderhandelen aandacht aan de belangrijkste zaken, zoals prijs, staat van de woning, bijkomende kosten, voorwaarden waaronder wordt aangekocht, enzovoort.

Elke woning is uniek. Een aankoopmakelaar geeft u inzicht in het verschil tussen marktwaarde en verkoopprijs. Deze kijk op een huis zorgt ervoor dat u strategisch voordeel krijgt ten opzichte van mensen die hier niet over nadenken.

3. Altijd een goede prijsverhouding tussen staat van het huis en buurt

Iedereen kan natuurlijk in zekere mate onderhandelen. Maar niemand kan dat beter dan een aankoopmakelaar. Hij is emotioneel niet betrokken bij de aankoop van uw woning en ziet het proces puur als een zakelijke transactie. Dat vergroot de kans op een beter onderhandelingsresultaat. Een aankoopmakelaar geeft u dus ook een zeker mate van bescherming. Daarbij betaalt u in veel gevallen de aankoopmakelaar een vaste prijs op voorhand zodat u precies weet wat kunt verwachten als u de woning effectief koopt. En transparantie, dat is iets wat u zeker wil hebben bij de zoektocht naar een nieuwe woning!

4. Aandacht voor detail

Tenslotte heeft een aankoopmakelaar aandacht voor de allerkleinste details en bij de aankoop van een woning is dat erg belangrijk. Er zijn immers tal van zaken waar u kunt overkijken zoals kleine, onopvallende gebreken aan de woning, bijkomende kosten die pas naderhand duidelijk worden, enzovoort. Advies en begeleiding van een aankoopmakelaar komen dan ook goed van pas - zeker omdat het bij de aankoop van een huis om grote bedragen gaat!

Een B2 aankoopmakelaar in Haarlem inschakelen bij de aankoop van een woning is één van de beste manieren om het hele proces, van zoektocht tot het afsluiten van de koop en het opstellen van een taxatierapport, vlotter te doen verlopen. Bel ons voor vrijblijvende uitleg over onze werkwijze en prijzen.

Verder lezen

De Leidsetrekvaart Haarlem

Door Coert van den Brink (Makelaar B2 Makelaars)

In 1655 besloten Haarlem en Leiden tussen beide steden een trekvaart te graven. 2 jaar later werd met het project begonnen. Waar mogelijk gebruikte men de bestaande watergangen zoals het riviertje de Mare, de Poel en de Houtvaart. De trekvaart werd 30 km lang, 15/20 m breed en 1.90 m diep en werd zoveel als mogelijk gegraven op het laagste deel van de zandvlakte.

Verder lezen

Waar komt de naam Beverwijk vandaan ?

Door Coert van den Brink (Makelaar B2 Makelaars)

Waar komt de naam Beverwijk vandaan?

Volgens Wikipedia heeft de naam Beverwijk niets met knaagdieren of een bedevaart te maken maar zou de naam van het Germaanse Beverhem  - woning of nederzetting van -   komen. Wat betreft de knaagdieren hebben we dezelfde mening.

In de middeleeuwen maakten veel mensen een bedevaart naar Beverwijk ter ere van St. Agatha. In die tijd was ook bevert ( Middelnederlandsch Handwoordenboek isbn 90 247 0713 7 blz. 93) een gangbaar woord voor bedevaart. Bevertwijk – bedevaertwijk - zal snel zijn ‘t’ verloren hebben door assimilatie en dan houden we Beverwijk over! Wel zo aannemelijk.

Als je de wandelroute: van dorp tot stad van Fred Schweitzer en Jan van der Linden loopt, sta je verbaasd hoeveel historie er in Beverwijk nog terug te vinden is en worden veel van je mogelijke vooroordelen weggenomen. 

http://ifthenisnow.nl/nl/routes/wandelroute-van-dorp-tot-stad

Een voorbeeld: Je loopt de Peperstraat in en vindt aan de rechterkant in de binnentuin van Lommerlust het ‘kluisje' van Aagje Deken en Betje Wolff. Aan de linkerkant wordt je aandacht getrokken door de gevels van de nrs. 22 t/m 28. Een goed bewaard gemeentelijk monument.

Peperstraat 26 was vroeger de woning van de bovenmeester. In 1900 werd dit pand gebouwd in Neo-Hollandse renaissancestijl.

Verder lezen